Den gamle grund i nye klæder

SLAGTERISTRÆDET ligger i tæt forbindelse med etablerede, klassiske villakvarterer og den indre by i Roskilde bestående af en blanding af boliger og butikker.

Desuden ligger grunden tæt på Roskilde Station med optimale forbindelser til nære og lidt fjernere destinationer.

De mangfoldige omgivelser er med til at give SLAGTERISTRÆDETs beliggenhed en helt særlig karakter: Her er middelalderlig bebyggelse, Tinghusets smukke, nygotiske arkitektur fra 1878 og Politigården i sine nye arkitektoniske rammer fra 2008. Den fredede Remise – med stor kulturhistorisk betydning, jernbanens rå og industrielle karakter, den gode infrastruktur og ikke mindst de åbne, grønne områder gør

SLAGTERISTRÆDET til et rart sted at bo.

Historisk storbyliv i Roskilde

Som en af Danmarks ældste byer har Roskilde dybe, historiske og kulturelle rødder i Danmarkshistorien. Byen opstod allerede i det 10. århundrede, som central havneplads for datidens samfund, og da Domkirken kom til i løbet af det 12. og 13. århundrede, var én af Danmarks vigtigste bygningsværker, i enestående arkitektur, for evigt indskrevet i vores kulturarv.

Siden har byen udviklet sig i alle retninger, som en populær, moderne og erhvervsaktiv by.

SLAGTERISTRÆDETs centrale beliggenhed forbinder nogle af byens store attraktioner, tæt på god infrastruktur og indkøbsmuligheder. Boligerne ligger særdeles optimalt – en kort spadseretur gennem små, hyggelige gader, og så er man på gågaden!

Roskilde byder på både velrenommerede uddannelsessteder og talrige sportsaktiviteter – og ikke mindst et livligt og hyggeligt byliv. Her er skønne restauranter og caféer, masser af shoppingmuligheder og lækre butikker og handelscentre.

Domkirken

Når man siger Roskilde tænker de fleste nok straks på Domkirken, musikken – og nærheden til hovedstaden, med kun 25 min. fra København.

Roskilde Domkirke har i århundreder været kongefamiliens gravkirke og er et arkitektonisk mesterværk kendt langt ud over landets grænser. Kirkens varierede arkitektur beretter om den arkitektoniske udvikling i Europa, gennem mere end 800 år, med stilarter som romansk, gotisk, renæssance, nyklassicisme, historicisme og funktionalisme.

Mere end 2,5 mio. røde teglsten er brugt til opførelsen af bygningsværket – helt enestående for datidens innovative byggeteknik. Dette skulle senere vise sig afgørende for udbredelsen af teglsten i Skandinavien.

Musikken

Musikken i Roskilde fylder meget i manges bevidsthed. Roskilde Festival har siden 1971 tiltrukket små, store og megastjerner til det enorme markområde i byens udkant, og er i dag Nordeuropas største musikfestival.

Derudover spiller Roskilde på en lang række øvrige strenge, såsom opera, jazz, byparkskoncerter og små hyggelige spillesteder.

Roskilde emmer i det hele taget af kulturliv såsom den kreative bydel Musicon, det imponerende Vikingeskibsmuseet i Roskilde med bl.a. fem originale, udstillede
vikingeskibe, og ikke mindst nyeste skud på kulturstammen, det fantastiske musikeksperimentarium Ragnarock – et museum for pop, rock og ungdomskultur.

© Copyright - Slagteristrædet